Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra. Audieri în comisia de anchetă privind abuzurile sexuale împotriva minorilor

Comisia independentă de anchetă cu privire la abuzuri sexuale comise împotriva minorilor în Anglia şi Ţara Galilor va desfăşura luni prima audiere publică, cu cazurile unor copii britanici trimişi în Australia între 1945 şi 1974, transmite BBC News, potrivit agerpres.

Comisia va investiga reclamaţii în care sunt vizate consilii locale, organizaţii religioase, armata, alte instituţii publice şi private. Înfiinţată în 2014 de ministrul de interne de atunci, Theresa May, actual premier, ancheta a fost minată de controverse şi se află acum la cel de-al patrulea preşedinte.

Citeşte şi: Atentat cu BOMBĂ în Indonezia. Atacatorul a fost ucis de poliţişti - FOTO

Între 7.000 şi 10.000 de copii britanici din familii sărace şi din sistemul de asistenţă socială au fost trimişi în Australia după Al Doilea Război Mondial.

Copiii au fost selectaţi de instituţii religioase atât ale Bisericii Anglicane, cât şi ale Bisericii catolice, sau de asociaţii caritabile, care au dorit să le ofere o viaţă mai bună.

Cu toate acestea, mulţi dintre minori au suferit abuzuri psihice şi fizice în case de copii şi în aşa-numite 'ferme şcolare' conduse de ordine religioase şi organizaţii caritabile.

Potrivit BBC, mărturiile vor arăta că amploarea abuzurilor sexuale a fost mult mai mare decât se credea iniţial.

Citeşte şi: Trump măreşte bugetul Pentagonului în detrimentul diplomaţiei americane

În 2009, guvernul australian a prezentat scuze pentru cruzimile la care au fost supuşi copiii imigranţi. Un gest similar a făcut şi Marea Britanie în 2010. Un fond de 6 milioane de lire sterline pentru reîntregirea familiilor a fost creat pentru a le permite imigranţilor să se deplaseze în Marea Britanie, iar guvernul are acum în vedere suplimentarea lui.

Ancheta independentă a fost înfiinţată după decesul unui cunoscut prezentator muzical de radio şi televiziune, Jimmy Saville, în 2011, când sute de persoane au dezvăluit public că, în copilărie, au fost abuzaţi sexual de acesta.

În atenţie au intrat apoi agresiuni sexuale întâmplate în şcoli, case de copii şi instituţii din sistemul de sănătate, ca şi reclamaţii privind cazuri neanchetate corespunzător de poliţie şi procurori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.