Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra consideră că UE încearcă să intimideze

Politico Europe
David Davis

Comisia Europeană încearcă să intimideze Marea Britanie, a estimat vineri ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, alimentând discursul Londrei înaintea alegerilor parlamentare anticipate în care Partidul Conservator, aflat la putere, cere susţinerea electoratului înaintea negocierilor dure privind ieşirea ţării din blocul comunitar, transmite Reuters, conform agerpres.

Miercuri, şefa executivului britanic Theresa May a acuzat unii oficiali europeni că încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului parlamentar din 8 iunie, după ce presa germană a scris la sfârşitul săptămânii trecute despre întâlnirea avută de May cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, în timpul unui dineu de lucru în Downing Street, şi-ar fi declarat scepticismul faţă de succesul Brexit-ului.

Cum arată SONDAJELE din Franța, după dezbaterea televizată

''În mod clar, ceea ce s-a întâmplat a fost faptul că executivul UE încearcă să intimideze poporul britanic - acesta nu se va lăsa intimidat, guvernul nu va permite acest lucru'', a declarat joi seară Davis pentru BBC.

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a anunţat miercuri că Regatul Unit trebuie să-şi onoreze toate obligaţiile asumate în calitate de stat membru al Uniunii Europene, iar prima fază a negocierilor privind Brexitul se va concentra pe convenirea unei metode de calcul a obligaţiilor financiare ale Londrei.

Barnier a precizat că nu a dorit niciodată să le ceară britanicilor 'să semneze un cec în alb' şi a estimat că negocierile privind Brexitul vor fi foarte complicate, iar cei care susţin că nu vor exista consecinţe nu spun adevărul.

''Nu este vorba despre o pedeapsă sau o taxă de ieşire de vreun fel. Uniunea Europeană şi Regatul Unit au angajamente reciproce. Ele s-au angajat să finanţeze programe şi proiecte împreună. Unii au creat iluzia că Brexitul nu va avea niciun impact material asupra vieţilor noastre sau că negocierile pot fi încheiate rapid şi fără dureri. Nu este cazul'', a afirmat el.

Negociatorul-şef european pentru Brexit şi-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare anticipate din Marea Britanie, prevăzute pentru 8 iunie, nu vor schimba nimic din hotărârea UE în negocierile cu Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.