Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra ia măsuri ca în timp de război, în Elveția armata își mobilizează batalioane, Grecia și-a închis plajele: Europa a intrat sub asediu COVID-19

MbS News
medic coronavirus dezinfectie

Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire timp de patru luni, ca parte a noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, scrie sâmbătă express.co.uk, citând postul de televiziune ITV. Guvernul urmează să mobilizeze eforturi ca "în timp de război" în următoarele 5 până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni.

  • Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.
  • Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă. Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie.
  • Toate aceste măsuri sunt pregătite de Boris Johnson, ministrul sănătăţii Matt Hancock, ofiţerul medical Chris Whitty şi consilierul ştiinţific principal Sir Patrick Vallance, pentru a proteja viaţa britanicilor pe fondul epidemiei de coronavirus.
  • Primul ministru a fost puternic criticat pentru modul cum a abordat epidemia de coronavirus până în prezent, mulţi experţi susţinând că nu a mers suficient de departe pentru a opri răspândirea virusului.

Armata elveţiană a anunţat sâmbătă că se pregăteşte să mobilizeze unul dintre cele patru batalioane spitaliceşti pentru a ajuta spitalele din ţară în combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus, relatează AFP.

  • Comandantul armatei Thomas Sussli a indicat într-un mesaj postat pe Twitter că batalionul, care are un număr mare de efective ''pregătite pentru a acorda îngrijiri de bază'', va îndeplini o misiune ''specială pentru securitatea şi protecţia tuturor''.
  • Purtătorul de cuvânt al armatei Daniel Reist a declarat pentru AFP că batalionul, care are între 500 şi 600 de persoane, va fi pregătit să ajute spitalele din toată ţara, dacă va fi solicitat, în special în materie de logistică.
  • "Deocamdată, nu a existat o solicitare", a precizat el.
  • Autorităţile elveţiene au adoptat deja vineri măsuri excepţionale, între care închiderea şcolilor şi interzicerea adunărilor cu peste 100 de persoane.

Mii de greci, încurajaţi de vremea caldă de sâmbătă, s-au adunat în număr mare pe plaje, sfidând autorităţile care au cerut ca oamenii să rămână acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului, scrie Greek Reporter.

  • Pe o plajă la Asteras Vouliagmeni, la sud de Atena, agenţii de pază au întors oamenii din drum din cauza supraaglomerării.
  • Sâmbătă seara, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat autorităţilor să închidă toate plajele şi staţiunile de schi.
  • "Tocmai am ordonat ca toate plajele şi staţiunile de schi să fie închise mâine. Situaţia este gravă şi necesită ca toată lumea să acţioneze cu responsabilitate. Trebuie să evităm locurile publice cu prea multe persoane", a scris premierul într-un mesaj pe Twitter.
  • Anterior, autorităţile medicale au anunţat că alte două persoane au murit din cauza coronavirusului, ceea ce a crescut la trei bilanţul deceselor în ţară. Ambii pacienţi decedaţi aveau probleme grave de sănătate pre-existente, a precizat Ministerul Sănătăţii.
  • Totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 228, sâmbătă fiind înregistrate 38 de cazuri noi.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.