Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra şi UE sunt 'departe de un acord în domeniul pescuitului', avertizează Parisul

UK Marea Britanie

Uniunea Europeană şi Regatul Unit sunt ''încă departe de un acord'' în domeniul pescuitului, unul dintre punctele care împiedică negocierile privind relaţia lor comercială post-Brexit, a declarat joi secretarul de stat francez pentru Afaceri europene, Clément Beaune, relatează AFP preluat de agerpres.

''În domeniul pescuitului, suntem încă departe de acordul'' care să le permită europenilor să aibă acces la apele britanice, a spus el, în marja unei vizite la Lisabona.

Şi, a precizat oficialul francez, ''nu poate exista un acord (...) cu Regatul Unit fără abordarea problemei pescuitului şi fără respectarea intereselor europene în domeniul pescuitului''.

Deşi a afirmat că este ''rezonabil de optimist'' cu privire la rezultatul negocierilor pentru un acord comercial post-Brexit, Clément Beaune a apreciat că europenii nu trebuie ''să se lase intimidaţi''.

''Britanicii au mai multă nevoie de un acord decât noi. Europenii trebuie să fie convinşi de acest lucru şi convinşi de forţa lor în această negociere'', a argumentat oficialul francez.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut miercuri că încheierea unui acord privind relaţia post-Brexit între Uniunea Europeană şi Regatul Unit încă nu este sigură şi urmează ''zile decisive'' pentru aceste negocieri, dar a exclus orice acord care ar afecta ''integritatea pieţei unice europene''.

În privinţa pescuitului, o temă care interesează în mod deosebit mai multe state membre ale UE, în special Franţa, von der Leyen a susţinut că ''nimeni nu contestă suveranitatea Regatului Unit în propriile sale ape, dar cerem previzibilitate şi garanţii pentru pescarii care navighează acolo de decenii, chiar de secole''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.