Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra speră ca parlamentul britanic SĂ ABROGE cât mai rapid legislaţia UE

UK Marea Britanie

Guvernul britanic are încredere că va obţine aprobarea parlamentului pentru legea necesară începerii procesului de înlocuire a legislaţiei Uniunii Europene cu cea britanică, a declarat luni adjunctul premierului Theresa May, transmite Reuters, conform agerpres.

"Am încredere că putem trece prin parlament acest proiect legislativ", a afirmat prim-secretarul de stat Damian Green, potrivit căruia, deşi este vorba de un document complex din punct de vedere juridic, conceptul este simplu. El a precizat că se aşteaptă la dezbateri intense pe acest subiect.

Opt morţi într-un accident TERIBIL în Peru. Un autobuz supraetajat s-a răsturnat pe marginea drumului - VIDEO

Aşa-zisa Legea a abrogării, ce urmează să fie prezentată parlamentului săptămâna aceasta, va transpune dreptul UE şi în acelaşi timp va revoca Actul Comunităţilor Europene, din 1972, care a oficializat apartenenţa Marii Britanii la blocul comunitar.

Guvernul speră ca "legea abrogării" să contribuie la o tranziţie uşoară către ieşirea Marii Britanii din Uniune, într-un context în care conservatorii premierului May şi-au pierdut majoritatea la alegerile anticipate din iunie, fiind nevoiţi să încheie un acord cu Partidul Unionist Democrat (DUP) din Irlanda de Nord pentru a asigura susţinerea în parlament a unor proiecte-cheie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.