Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra spune că va plăti pentru Brexit

pixabay.com
brexit

Regatul Unit este ''o naţiune care îşi onorează obligaţiile'', a afirmat duminică ministrul britanic de finanţe, Philip Hammond, întrebat despre factura de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană pe care Londra ar putea s-o plătească, relatează AFP.

''Suntem o naţiune care îşi onorează obligaţiile şi, dacă avem o factură de plătit, atunci, evident, noi ne vom ocupa de aceasta aşa cum trebuie'', a declarat ministrul la BBC, scrie agerpres.ro.

Sâmbătă, o comisie parlamentară britanică a ajuns la concluzia că Londra ar putea legal să părăsească UE fără să-şi plătească factura dacă nu se ajunge la nici un acord comercial cu Bruxelles-ul la încheierea negocierilor privind Brexit-ul.

Potrivit unor diferite surse europene, Bruxellesul ar putea cere până la 60 miliarde de euro, sumă ce corespunde cu angajamentele deja luate de către Londra în termeni de contribuţie la bugetul UE.

Premierul britanic, Theresa May, care a promis că va declanşa formal, până la 31 martie, procedura de separare de UE, a avertizat că ea ar prefera să nu fie un acord cu Bruxellesul decât să fie unul rău.

Întrebat în legătură cu scenariul privind absenţa unui acord comercial între Londra şi Bruxelles, Hammond a afirmat că, în acest caz, Londra ''se va bate'' şi ''va face tot ce este necesar pentru a face economia britanică competitivă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.