Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra va publica textul juridic al propunerii sale privind Brexit-ul dacă în acest fel se facilitează negocierile cu Uniunea Europeană

rfi.fr
Brexit

Londra va publica textul juridic al propunerii sale privind Brexit-ul numai dacă în acest fel se facilitează negocierile cu Uniunea Europeană, a declarat luni secretarul de stat britanic pentru Brexit, James Duddridge, informează Reuters potrivit Agerpres.

''Textul juridic pe care l-am împărtăşit Comisiei Europene va fi publicat numai dacă astfel vom ajuta negocierile. Sperăm că Bruxelles-ul va decide să lucreze cu noi în următoarele zile'', a spus Duddridge.

Noul plan propus la 2 octombrie de Marea Britanie prevede ca Irlanda de Nord să aparţină aceleiaşi zone vamale ca Marea Britanie, dar ca provincia britanică să păstreze regulile UE pe o perioadă de tranziţie, pentru toate bunurile, nu doar pentru produsele agricole.

Până la sfârşitul perioadei de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020, parlamentul şi executivul de la Belfast vor trebui să îşi dea acordul pentru acest sistem, iar apoi vor trebui să îl aprobe la fiecare patru ani. Pentru a se evita controalele vamale, va fi introdus un sistem de declaraţii, cu un proces simplificat în cazul micilor comercianţi.

Planul indică faptul că propunerile ar garanta integritatea pieţei unice a Uniunii Europene şi ar respecta acordul de pace din Vinerea Mare din 1998 care a pus capăt la trei decenii de conflicte sectariene în provincie. Această ofertă a fost prezentată de Boris Johnson ca fiind singura alternativă la un Brexit fără acord la 31 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.