Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lopez Obrador susţine că Mexicul va depăşi ameninţările lui Donald Trump

newsweek.com
Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a afirmat vineri că va răspunde „cu mare prudenţă” ameninţărilor omologului său american, Donald Trump, de a impune taxe pentru bunurile mexicane care intră în Statele Unite şi a cerut mexicanilor să fie uniţi în faţa acestei provocări, relatează Reuters potrivit news.ro

Lopez Obrador a afirmat că ministrul de Externe Marcelo Ebrard va merge la Washington pentru a încerca să convingă guvernul american că măsurile lui Trump nu sunt în interesul americanilor şi că Mexicul lucrează pentru a controla migraţia.
Vorbind la conferinţa sa obişnuită de dimineaţă, Obrador a afirmat că el consideră că Trump va înţelege că ameninţările cu taxe nu sunt calea potrivită pentru a rezolva această problemă şi a subliniat că mexicanii sunt uniţi în spatele guvernului său.
„Le transmit tuturor mexicanilor să aibă credinţă, vom trece peste această atitudine a guvernului american, ei vor reveni pentru că poporul mexican nu merită să fie tratat în felul în care se încearcă”, a afirmat Lopez Obrador.
Preşedintele american a anunţat joi că Statele Unite urmează să introducă ”tarife vamale de 5% la toate bunurile provenind din Mexic” şi că aceste taxe urmează ”să crească treptat atât timp cât problema imigraţiei clandestine nu este soluţionată”.
Taxele vamale ar putea creşte la 10%, la 1 iulie, şi să continue să crească cu cinci puncte procentuale până la limita de 25% în octombrie, dacă Mexicul ”nu opreşte în mod considerabil fluxul de străini ilegali care-i traversează teritoriul”, a precizat el, într-un comunicat publicat de Casa Albă.
Statele Unite îşi rezervă dreptul de a retrage aceste taxe aflate ”la discreţia (lor)”, a adăugat Trump.
Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador l-a invitat la dialog.
”Vă informez că nu vreau confruntarea (...). Propun aprofundarea dialogului, căutarea unor alternative la problema imigraţiei”, a scris el într-o scrisoare adresată omologului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.