Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Los Angeles va converti cea mai mare centrală electrică pe gaz natural în funcționare pe hidrogen

traficmedia.ro
hidrogen verde

Los Angeles va converti cea mai mare centrală electrică pe gaz natural în una care funcționează cu hidrogen verde, a anunțat LA Times, citând un vot unanim al Consiliului Local din Los Angeles, scrie oilprice.com.

Conversia va presupune instalarea unor noi turbine la Centrala Generatoare Scattergood, care vor funcționa cu hidrogen. Hidrogenul va fi produs prin electroliză, folosind energie provenită de la instalații solare sau eoliene. Raportul notează că generarea de energie verde pe bază de hidrogen nu a fost niciodată realizată la o asemenea scară.

Centrala nu va începe să ardă de la început doar hidrogen verde. La început, aceasta va adăuga doar combustibilul cu emisii reduse de dioxid de carbon la gazele naturale, se arată în raport.

Votul în unanimitate al Consiliului Local vine după ce propria comisie pentru energie și mediu și-a exprimat o anumită îngrijorare cu privire la proiect și a făcut anumite recomandări generate de criticile diferitelor grupuri, inclusiv ale ecologiștilor.

Beneficiu sau gafă de ecologizare?

Unii critici, după cum se menționează în raportul LA Times, au pus sub semnul întrebării beneficiile proiectului pentru comunitățile locale, catalogându-l drept "o gafă de ecologizare", conform LA Times.

Alții, după cum a relatat săptămâna trecută Los Angeles Daily News, sunt îngrijorați de posibilele efecte negative ale utilizării hidrogenului verde pentru producerea de energie. Unele grupuri de mediu par să fie îngrijorate de faptul că hidrogenul verde în generarea de energie ar putea afecta clima. De asemenea, comisia a întrebat Departamentul de Apă și Energie al orașului despre posibilitatea unor efecte adverse asupra sănătății publice.

În urma consultărilor, comisia a recomandat ca autoritățile să se asigure că conversia nu duce la creșterea emisiilor poluante și nu creează riscuri publice asociate cu producția, depozitarea, transportul și utilizarea hidrogenului verde.

Tot hidrogenul este foarte inflamabil, ceea ce face ca depozitarea și transportul acestuia să fie o sarcină dificilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.