Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Loteria bonurilor, contestata in Parlament. Cum au votat deputatii

bonuri

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale a fost dezbatut si adoptat cu 183 de voturi pentru, 91 impotriva si 10 abtineri. Ordonanta a fost insa contestata de PNL, care a votat impotriva. Liberalii sustin ca masura nu aduce castiguri suplimentare la buget, considera ca este prost implementata, procesul de intrare in posesia castigurilor este greoi.

In plus deputatul Andreea Paul a remarcat ca la Loteria Bonurilor, desi trebuia aplicata lunar, in luna mai nu a fost facuta o extragere.

"Măsura loteriei bonurilor fiscale este neprofesionist adoptată. Deşi îşi propune creşterea conformării fiscale voluntare a cetăţenilor şi a agenţilor economici, nota de fundamentare nu prevede niciun impact financiar pozitiv asupra bugetului din acest an sau din anii viitori. Singurul impact financiar cert este cheltuiala de 10 mil lei pentru premierea câştigătorilor, din fondurile dedicate 'acţiunilor generale' ale MFP. (...)

Guvernul se dovedeşte neserios faţă de propria ordonanţă emisă. După extragerea din luna aprilie, în luna mai statul şi-a luat o pauză din respectarea legii şi nu a mai organizat extragerea promisă, deşi la art. 2, alin 1 se prevede clar organizarea lunară a extragerilor bonurilor fiscale. Nu este pentru prima dată când Guvernul nu respectă propriile sale reguli impuse şi păcăleşte cetăţenii", a precizat Andreea Paul.

Grupul PSD a sustinut insa masura pe care o considera binevenita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.