Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură a armatei americane împotriva unui lider jihadist

soldati americani

Armata americană a informat joi că a desfăşurat o lovitură având ca ţintă un şef jihadist în provincia Kunar din Afganistan, unde s-ar ascunde liderul taliban pakistanez Maulana Fazlullah, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Forţele americane au efectuat o lovitură antiteroristă la 13 iunie în provincia Kunar, în apropierea graniţei dintre Afganistan şi Pakistan, care a vizat un responsabil cu rang înalt al unei organizaţii teroriste", a declarat locotenent-colonelul Martin O'Donnell într-un comunicat. 

El a adăugat că forţele americane continuă "să adere la armistiţiul" pe care Kabulul l-a încheiat cu talibanii afgani, părând deci să excludă această grupare, în timp ce media americane au anunţat că atacul l-a vizat pe Maulana Fazlullah. 

În martie, Departamentul de Stat american a anunţat o recompensă de cinci milioane de dolari pentru a ajuta la localizarea acestui comandant taliban implicat în mai multe atentate sângeroase din Pakistan şi tentativa de atentat cu o maşină capcană din Times Square, în 2010, la New York. Individul s-ar fi refugiat în Afganistan, potrivit unor responsabili pakistanezi. 

Potrivit Departamentului de Stat, grupul lui, cunoscut sub numele Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), a "dovedit o strânsă legătură cu Al-Qaida" şi i-a oferit o pregătire în explozivi lui Faisal Shahzad care se pregătea să fie autorul atentatului din Times Square. 

Grupul a revendicat masacrul a peste 150 de persoane, în 2014, într-o şcoală din Peshawar, în Pakistan. 

TTP este, de asemenea, responsabil pentru atacul din 2012 împotriva tinerei Malala Yousafzai, devenită ulterior un simbol al luptei pentru accesul tinerelor fete la educaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.