Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură aeriană a Statelor Unite împotriva militanţilor al Shabaab

somalia

Armata americană a lansat o lovitură aeriană în Somalia împotriva al Shabaab, o insurgenţă islamistă legată de Al Qaida care vrea să răstoarne guvernul susţinut de Naţiunile Unite, a anunţat miercuri Comandamentul SUA pentru Africa, informează Reuters. "Mai mulţi militanţi" au fost ucişi în raidul efectuat marţi la aproximativ 60 km nord-vest de capitala Mogadiscio, în jurul orei 15.00 GMT. Lovitura a fost coordonată cu guvernul somalez, a declarat AfriCom într-un comunicat.

"Al Shabaab s-a angajat în mod public să planifice şi să efectueze atacuri împotriva Statelor Unite şi partenerilor noştri în regiune", a adăugat AfriCom. La începutul acestei luni, SUA au avertizat asupra unei ameninţări la adresa personalului său diplomatic din Mogadiscio şi au cerut întregului personal neesenţial părăsirea capitalei somaleze.

Islamiştii al Shabaab au fost alungaţi din Mogadiscio în 2011 şi au pierdut controlul majorităţii oraşelor din Somalia. Dar gruparea menţine o prezenţă puternică în sud şi centru şi poate încă să comită atacuri majore. Ea a fost acuzată luna trecută de bombardamente care au ucis peste 350 de persoane la Mogadiscio, conform Agerpres.

Gruparea urmăreşte să răstoarne guvernul Somaliei, să scoată din ţară trupele de menţinere a păcii ale Uniunii Africane şi să impună propria interpretare dură a legii islamice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.