Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURA bisericii ortodoxe pentru Valdimir Putin - Renunţă la instalarea unui mozaic care îl înfăţişa

RT
Vladimir Putin

Biserica ortodoxă rusă a renunţat să mai instaleze o frescă în care este reprezentat preşedintele Vladimir Putin într-un lăcaş de cult în construcţie în apropiere de Moscova, a indicat vineri un reprezentat al clerului, scrie AFP, potrivit news.ro.

"Potrivit dorinţei şefului statului, comitetul artistic a decis să nu instaleze acest mozaic", a afirmat episcopul Stefan, care se ocupă de viitoarea mare biserică, citat de agenţia Interfax.

Acest edificiu ortodox dedicat forţelor armate trebuia să aibă un mozaic cu chipul liderului de la Kremlin şi cel al ministrului Apărării, Serghei Şoigu, în mijlocul unei fresce care glorifică anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Fotografii publicate în presă în această săptămână arată fresca în curs de realizare.

"Imaginile au fost surprinse iniţial într-un atelier", a adăugat episcopul Stefan, precizând că mozaicul nu fusese îndepărtat de pe zidurile acestei biserici gigant care trebuie să fie deschisă în mai.

Citeşte şi: Profesorul Streinu Cercel explică cum vom putea preveni un al doilea val de infectări cu coronavirus

Potrivit presei ruse, interiorul edificiului trebuie să fie decorat de asemenea cu un mozaic reprezentându-l pe dictatorul sovietic Iosif Stalin în timpul paradei care celebra victoria la Moscova a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial. Nu se ştie dacă şi acesta va fi prezent în biserică.

Anunţul cu privire la prezenţa mozaicului cu chipul lui Putin a stârnit un val de critici în Rusia, chiar şi din partea Kremlinului.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a spus sâmbătă că atunci când a auzit, preşedintele rus "a zâmbit şi a spus: "Într-o zi generaţiile viitoare vor aprecia realizările noastre, dar este încă prea devreme pentru a o face".

Publicaţia Novaia Gazeta, care citează surse apropiate clerului, afirmă că fresca cu Putin va fi înlocuită cu cea a unor călugări care poartă o icoană, chiar dacă tema va rămâne anexarea peninsulei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.