Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură cruntă pentru Donald Trump - Decizia luată de curtea Supremă din Pennsylvania

USNews
Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite i-a aplicat lui Donald Trumpo lovitură, refuzând să examineze un recurs formulat de către aliaţii săi cu scopul de a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în statul-cheie Pennsylvania, relatează AFP.

Templul dreptului american - din care fac parte trei judecători numiţi de către Donald Trump din nouă - nu ţi-a motivat hotărârea, prima în privinţa alegerilor, după ce preşedintele american în exerciţiu s-a lansat într-o adevărată gehrilă judiciară cu scopul de a-şi contesta înfrângerea la 3 noiembrie de către democratul Joe Biden.

Preşedintele republican refuzăîn continuare - la peste o lună de la scrutin - să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden şi se prezintă drept victima unor ”fraude masive”, fără să prezinte probe în acest sens.

Trump a depus, cu ajutorul aliaţilor săi, plângeri în mai multe state-cheie, însă aproape toate au fost respinse de tribunale.

Una dintre ele, susţinută de către alesul republican în Camera Reprezentanţilor Mike Kelly, contesta legalitatea voturilor prin corespondenţă în Pennsylvania.

După ce plângerea a fost respinsă de către Curtea Supremă a acestui stat-cheie, ei s-au adresat de urgenţă Curţii Supreme a Statelor Unite, căreia i-au cerut să blocheze toate operaţiunile electorale în timpce ei îşi pregătesc argumentele.

Incidentul provocat de Sebastian Colțescu în Liga Campionilor, în atenția presei internaționale

Prin faptul că nu au primit această plângere, cei nouă ”înţelepţi” din cadrul Curţii pun capăt acestei proceduri şi semnalează faptul că nu intenţionează să se amestece în litigii postelectorale.

Donald Trump spera însă că înalta Curte - pe care a remaniat-o profund - avea să intervină în favoarea sa.

Imediat după aegeri, el anunţa căvrea o sesizeze.

În 2000, înalta jusrisdicţie a întrerupt o renunărare a voturilor în Florida, unde George W. Bush dispunea de doar 537 de voturi în plus faţă de democratul Al Gore, ceea ce i-a permis republicanului să obţină o victorie în alegeri.

Statul Texas, condus de republicani, a depus marţi alt recurs la cea mai înaltă jurisdicţie din ţară, prin care cer inalidarea rezultatelor în patru state-cheie, însă, estimează uniiexperţi, aceştia nu au şanse de succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.