Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dată de Airbus - IndiGo este pe cale de a da o comandă de 300 de avioane

airbus turkish airlines

Compania aeriană indiană low-cost IndiGo este pe punctul de a semna cu producătorul aeronautic european Airbus un contract pentru peste 300 de avioane din familia A320, cu o valoare de cel puţin 33 miliarde de dolari la preţurile de catalog, care va cimenta poziţia IndiGo drept cea mai mare companie aeriană din India, informează Reuters potrivit Agerpres.

Sursele din apropierea negocierilor au declarat pentru Reuters că IndiGo, parte a grupului InterGlobe Aviation, este pe punctul de a finaliza o importantă comandă care va include şi cel mai nou avion Airbus, modelul A321 XLR, o versiune cu o rază mai mare de zbor a monoculoarului A320neo.

Dacă informaţiile se vor confirma, aceasta va fi cea mai mare comandă primită vreodată de Airbus din partea unei singure companii. În anul 1997 compania U.S. Airways a făcut o comandă pentru un număr de până la 400 de avioane Airbus A320, însă până la urmă multe din avioanele comandate nu au mai fost livrate. De asemenea, în urmă cu doi ani, o firmă de private equity din SUA denumită Indigo Partners a făcut o comandă record de 430 avioane Airbus însă această comandă a fost împărţită între patru companii aeriene.

Preţul de bază pentru un avion A320neo era de 110,6 milioane dolari în 2018, astfel că un contract pentru 300 de avioane de acest fel ar avea o valoare de peste 33 miliarde dolari, însă în mod obişnuit companiile aeriene care fac comenzi importante primesc reduceri de preţuri din partea producătorilor de avioane.

Un contract cu o valoare de peste 33 de miliarde de dolari ar reprezenta o victorie semnificativă pentru Airbus având în vedere că rivalul american Boeing Co. nu şi-a revenit încă din criza provocată de blocarea la sol a aparatelor 737 Max, cel mai bine vândut aparat al constructorului american.

Pentru IndiGo obţinerea mai multor sute de avioane ar permite companiei low-cost să îşi consolideze poziţia de lider pe piaţa din India, una din pieţele aeronautice cu cel mai puternic ritm de creştere din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.