Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de blazon: Victor Ponta s-a întors pe 'scaunul VIP' din Camera Deputaților. PSD a cedat Pro România un rând de bănci în sala de plen

plen camera deputati deputatilor

PSD a cedat un rând de bănci în plenul Camerei Deputaților să le facă loc parlamentarilor Pro România, marea majoritate foști social-democrați. Fostul lider PSD Victor Ponta ajuns 'vecin' cu USR-iștii și s-a întors în primul rând din sală, locuri rezervate liderilor parlamentari și „interzise” lui Ponta când Liviu Dragnea conducea partidul social-democrat.

După ce a demisionat din funcția de premier, în 2015, primele scaune din Camera Deputaților au devenit, sub conducerea lui Liviu Dragnea în PSD, tot mai greu accesibile pentru Victor Ponta. Iar după excluderea din PSD în 2017, fostul premier a ajuns în ultimele rânduri din sala de plen, de unde a racolat parlamentari PSD. Ajuns la 26 de membri, grupul Pro România din Camera Deputaților a primit, și cu voia PSD, recunoaștere juridică, funcții de conducere în comisii, dar și un loc în sala de plen alături de partidele care au candidat în alegeri.

Pro Europa a devenit acum singurul grup care are un rând în Camera Deputaților deși nu este partid care să fi candidat la alegerile parlamentare.

„Vreau să ne înțelegem normal, ca oamenii politici, apropo de poziționarea grupului în sală că, așa cum au toate grupurile, să avem și noi un rând”, le-a zis Ponta membrilor conducerii Camerei Deputaților, imediat după ce deputații s-au întors din vacanță.

Marcel Ciolacu (PSD), șeful Camerei Deputaților, i-a zis că e de acord și nu numai: că social-democrații sunt dispuși să le cedeze un rând din locurile lor. „În principiu, ar fi trebuit să luăm un rând de la PNL, dar cred că propunerea liderilor de grup ar fi ca dumneavoastră să fiți imediat după USR, pe urmă ALDE, pe urmă PSD-ul”. „Și, normal, cum v-ați obișnuit, cei mai înțelepți cedează și să cedăm noi. Dar trebuie totuși să vorbim și noi la grupul PSD, când avem ședința”, a adăugat Ciolacu.

„Apreciez înțelepciunea și buna-credință a tuturor liderilor”, a mulțumit Ponta. Șeful Pro România a menționat că și minoritățile erau dispuse să facă un pas în spate să lase Pro România. „Domnul Pambuccian zicea că cedează grupul Minorităților”, a zis Ponta.

„Jumătate din el. Și puteți să faceți un melanj”, a răspuns Ciolacu.

Nu s-a mai făcut niciun melanj. Parlamentarii Pro România au ocupat un rând lângă grupul USR, cu care în ședințele de până acum au început să facă glume și să schimbe impresii politice. Între Pro România și PSD mai este acum o 'zonă-tampon' formată din parlamentarii ALDE.

Citește și: SURSE Paul Stănescu aleargă spre șefia PSD .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.