Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ De ce copilul Prințului Harry și al ducesei Meghan de Sussex nu va purta titlu princiar

Netweather
Royal Wedding Harry Meghan

Copilul ducesei Meghan de Sussex, care se va naște în primăvara anului viitor, nu va moșteni titlul de prinț pe care îl poartă tatăl său, potrivit Daily Express, scrie Mediafax.

Informația despre sarcina ducesei Meghan de Sussex a fost făcută publică luni, de biroul de presă al cuplului regal.

"Altețele lor regale ducele și ducesa de Sussex sunt încântați să anunțe că ducesa de Sussex va naște un copil în primăvara lui 2019", se arata în mesajul publicat pe contul de pe platforma de micro-blogging Twitter al palatului Kensington, reședința lor oficială.

În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de "alteța sa regală prințul/ prințesa" este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului și celui mai mare dintre fii prințului de Wales (primul moștenitor direct al tronului britanic).

Acesta este motivul pentru care Zara și Peter Phillips, copiii prințesei Anne, sora prințului Charles de Wales și fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moștenit titlul de prinț/prințesă. Din contră, restul verilor acestora, copiii prinților Charles, Andrew și Edward, poartă acest titlu.

Situația se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a dorește să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, viitorul bebeluș regal va trebui să se mulțumească cu titlurile moștenite de la părinți, conte de Dumbarton, dacă va fi băiat, sau lady Mountbatten-Windsor, dacă va fi fată.

Citește și: Nicole Kidman, despre mariajul cu Tom Cruise: 'M-am măritat din dragoste, dar fiind căsătorită cu un bărbat foarte puternic m-a ferit să fiu hărţuită sexual'

Copilul va fi al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după bunicul patern, prințul Charles, unchiul său, prințul William, cei trei copii ai acestuia, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, și tatăl său, prințul Harry.

Bebelușul va fi unul dintre primii membri metiși de rang înalt din familia regală britanică - despre regina Charlotte (1744 - 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii.

Prinţul Harry al Marii Britanii, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai, iar ceremonia a fost una impresionantă, tradiţională, presărată cu elemente moderne, care s-a desfăşurat sub privirile lumii întregi.

Prințul Harry, fiul cel mic al prințului moștenitor Charles și al regretatei prințese Diana, și Meghan Markle au o relație din iulie 2016 și s-au logodit în noiembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.