Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de imagine - Cum stă Carmen Iohannis în sondaje

carmen iohannis

Majoritatea românilor au o parere pozitiva despre sotia presedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, si considera ca ar fi un lucru bun ca aceasta sa îsi asume un rol mai vizibil în societatea româneasca, în special prin implicarea în acte de caritate, initiative culturale sau educationale, potrivit unui sondaj INSCOP.

Astfel, 26,1% dintre români declara ca au o parere foarte buna despre Carmen Iohannis, iar 41,9% o parere buna. Cumulat, 68% dintre respondenti declara ca au o parere pozitiva (buna si foarte buna) despre prima doamna.

content-image

Sondajul releva ca 24,3% dintre cei chestionati au o parere 'nici buna, nici proasta' despre sotia presedintelui, în timp ce 1,1% dintre respondenti au o parere proasta, iar 0,5% foarte proasta. Cumulat, 1,6% dintre români au o parere proasta si foarte proasta despre prima doamna. 6,1% dintre cei chestionati au raspuns ca nu stiu sau nu au raspuns.

Cercetarea releva ca 57,3% dintre români cred ca ar fi un lucru bun ca prima doamna sa îsi asume un rol mai vizibil în societatea româneasca, în timp ce 23,2% considera ca nu ar fi un lucru bun, iar 19,5% nu stiu sau nu raspund.

content-image

De asemenea, 52,5% dintre respondenti cred ca sotia presedintelui ar trebui sa se ocupe de acte de caritate, initiative culturale sau proiecte educationale, iar 22,1% considera ca nu ar trebui sa faca nimic deosebit, ci ar trebui sa ramâna cât mai retrasa din viata publica. Un procent de 16,3% sunt de parere ca prima doamna ar trebui sa participe doar la evenimente de protocol, ca sotie a presedintelui. 9,1% dintre respondenti au ales varianta nu stiu sau nu raspund.

content-image

Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul în perioada 23-30 aprilie. Volumul esantionului a fost de 1.085 persoane si este reprezentativ pentru populatia României de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ? 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.