Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de IMAGINE pentru FRF: Parteneriat cu o CELEBRĂ organizație - FOTO

sigla FRF

Federația Română de Fotbal și UNICEF (Fondul Națiunilor Unite pentru Copii) a semnat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, un parteneriat pentru trei ani privind combaterea violenței asupra copiilor și promovarea drepturilor acestora.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că instituția pe care o conduce se va implica inclusiv în campaniile de strângere de fonduri pentru UNICEF. "Este un moment foarte important, o premieră România, o premieră pentru fotbal la nivel de asociații naționale. Azi parafăm un parteneriat în beneficiul copiilor împreună cu UNICEF, cea mai importantă organizație de protecție a copiilor. Scopul acestui parteneriat este unul simplu, vorbim despre promovarea drepturilor copiilor și despre o luptă alături de UNICEF împotriva violenței. Ne vom implica cu toate resursele pe care le avem în toate proiectele UNICEF și vom contribui la campaniile de strângeri de fonduri", a spus el, potrivit Agerpres.

Citește și: Cum a reacționat Cristi Borcea când a aflat că prietenul său, Vasile Turcu, a murit

Organizația mondială va oferi suport federației într-un program pentru combaterea violenței în fotbal asupra copiilor. "De asemenea, UNICEF ne va oferi asistență într-un program la care lucrăm referitor la ceea ce înseamnă violența în fotbal, în special la nivel de copii. Avem nevoie de o asemenea experiență. Chiar în cursul acestei zile veți găsi pe site-ul FRF un buton special pentru ca fiecare dintre noi să poată contribui la aceste campanii. Pentru că violența, fie acasă, fie la școală, fie pe stadion, nu are ce căuta. Am sancționat de fiecare dată actele de violență ale antrenorilor asupra copiilor. Ne amintim faptul că acum un an și ceva am avut un caz extrem de relevant", a precizat șeful FRF.

Întrebat dacă echipele naționale vor avea imprimate pe echipamentele de antrenament numele UNICEF, Burleanu a răspuns: "Luăm în calcul diferite forme de promovare, atât în zona digitală, cât și cu ocazia diferitelor evenimente, inclusiv meciuri. Dacă aș condus o echipă de club mi-aș fi dorit ca jucătorii să evolueze cu UNICEF pe tricouri".

Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România, a declarat în cadrul conferinței de presă că împreună cu FRF va atrage atenția asupra violenței împotriva copiilor. "Pentru prima dată aceste organizații stabilesc obiective comune pentru toți copii: educația, combaterea violenței și nediscriminarea. Parteneriatul pe care îl semnăm azi pe o perioadă de trei ani are două direcții majore. Una este promovarea drepturilor copiilor și a doua este strângerea de fonduri pentru programe destinate copiilor. În primul an ne vom uni eforturile pentru a atrage atenția asupra violenței împotriva copiilor. În România, în fiecare an sunt raportate aproximativ 13.000 de cazuri de abuz fizic și emoțional, de neglijare și exploatare a copiilor. Însă foarte multe cazuri de violență împotriva copiilor rămân neraportate. Vom mobiliza suporterii și jucătorii pentru a contribui la accesul copiilor la educație incluzivă de calitate", a spus ea.

Sandie Blanchet a adăugat că prin acest parteneriat UNICEF va transmite mai ușor către bărbați mesajele împotriva violenței asupra copiilor. "Fotbalul este foarte popular în România, sute de mii de copii îl practică, iar meciurile au milioane de spectatori și telespectatori. Toți vor primi astfel mesajul nostru comun de protejare a copiilor împotriva oricărei forme de violență. Apreciem acest parteneriat pentru că ne dă acces la milioane de oameni, iar foarte mulți dintre ei sunt bărbați. Este foarte important ca aceste mesaje împotriva violenței asupra copiilor să ajungă la bărbați și suntem recunoscători pentru acest lucru", a precizat Sandie Blanchet.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.