Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de PROPORȚII pentru PSD: DNA a decapitat primarul unui oraș important

demisie exit

PSD suferă o pierdere grea, în urma unor anchete DNA. Primarul din Sighișoara, Ioan Dorin Dăneșan, și-a pierdut mandatul de primar, după ce prefectul a semnat destituirea din funcție în urmă cu câteva zile, iar acum este trimis în judecată de către procurorii DNA.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioan-Dorin Dăneșan, la data faptei primar al municipiului Sighișoara, pentru tentativă de fraudare de fonduri.

El este acuzat de DNA de săvârșirea infracțiunii de tentativă de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al DNA, Primăria Sighișoara, în calitate de lider al parteneriatul cu Colegiul Național 'Mircea Eliade', în 2014, a solicitat o finanțare nerambursabilă, context în care edilul Dorin Dăneșan a semnat o declarație de eligibilitate (anexă a Cererii de finanțare) prin care declara pe proprie răspundere că nu a suferit condamnări definitive ca urmare a încălcării conduitei profesionale.

"În realitate, îm 7 martie 2013, inculpatul Dăneșan fusese condamnat definitiv de către Curtea de Apel Tîrgu Mureș la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiționată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Printr-o adresa emisă la 30 decembrie 2014, după constituirea acestui dosar, Primăria Sighișoara a solicitat Agenției pentru Dezvoltare Regionala — Centru, în baza prevederilor contractuale, încetarea prin acordul părților a contractului de finanțare respectiv", precizează DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.