Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de proporții pentru Kovesi și DNA

kovesi

Procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, dar și instituția în sine au fost dați în judecată de judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea. Ea este trimisă în judecată alături de alți trei magistrați bihoreni, însă ÎCCJ a decis, în februarie 2016, să trimită înapoi la DNA rechizitoriul pe motiv că acesta era avea ”o descriere deficitară a faptelor”.

Citește și: Surpriză pe scena politică: Au bătut palma pentru alegerile parlamentare

Citește și: Declaraţii fulminante ale politicianului acuzat de legături cu escorte masculine: 'A fost la nuntă'

Citește și: Raluca Prună, atac frontal la Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta: 'Absolut josnic'

Citește și: Fotografia care dă FIORI reci: detaliul neștiut din spatele acestei imagini

Citeșteș și: Klaus Iohannis, GAFĂ de proporții la întâlnirea cu Merkel

După decizia ÎCCJ, judecătoarea Florica Roman a depus o solicitare în instanța civilă prin care prin care obligă atât DNA-ul, cât și pe Laura Codruța Kovesi să emită un comunicat de presă în care să anunțe înfrângerea suferită de procurori. Practic, DNA ar trebui să acționeze la fel ca și în cazul anunțării urmăririi penale.

Doar în acest an, DNA a avut 250 de cazuri în care au suferit înfrângeri în instanță. În acest moment, procurorii emit comunicate de presă doar când anunță începerea urmăririi penale, reținerea sau trimiterea în judecată, dar niciodată nu se anunță și cazurile în care pârâții au câștig de cauză în fața instanței.

Judecătoarea Florica Roman explică că în cazul ei DNA a greșit în comunicatul dat publicității, însă procurorii au explicat că este o greșeală de tehnoredactare.

„Am considerat ca sunt de neadmis astfel de falsuri comunicate public de o institutie cu pretentiile si prestanta Directiei Nationale Anticoruptie... Surprinzator, Inspectia Judiciara mi-a clasat cererea motivand ca 'desi exista o neconcordanta in ceea ce priveste infractiunea de complicitate la fals intelectual, care a fost mentionata in mod eronat, insa aceasta inadvertenta a fost explicata printr-o eroare de tehnoredactare cauzata de numarul mare de persoane si infractiuni, precum si de posibila confuzie intre numele petentei si cel al numitei Roman Florina, cercetata si ea in aceasta cauza'.”, a declarat Florica Roman, informează Luju.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.