Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura de stat din Turcia a EȘUAT. O parte din liderii rebeliunii au fost arestați (oficiali)

breaking

UPDATE: Avionul președintelui Recep Tayip Erdogan a aterizat în siguranță la Istambul anunță Reuters după ce timp de mai multe ore i s-a refuzat aterizarea de militarii puciști care controlau principalele puncte ale orașului printre care și aeroporturile din țară.

Premierul turc Binali Yildirim și șeful serviciilor de informații Ismet Yilmaz au anunțat sâmbătă dimineața că lovitura de stat organizată de unii din ofițerii de rang înalt din armata turcă a eșuat.

Vezi și: Barack Obama dă semnalul: mesaj de susținere pentru Erdogan

Potrivit unor surse diplomatice turcești, mai mulți ofițeri de rang înalt  implicați în lovitura de stat împotriva Președintelui Recep Erdogan au fost arestați. Între aceștia sunt: Generalul Muharrem Kose, Colonelul Mehmet Oguz Akkus, Maiorul Erkan Agin, Locotenent colonel Dogan Uysal.

La ora 2 a dimineții de sâmbătă, potrivit acelorași surse, lovitura de stat eșuase, potrivit Q Magazine.

Sunt însă destui analiști care susțin că lucrurile sunt departe de a fi clare și că încă nu știe foarte clar cine deține controlul în statul turc.

Vezi și: Un ofiţer recent înlăturat ar fi principalul organizator al loviturii de stat (media)

____

Tentativa de lovitură de stat "idioată" care a fost comisă vineri noaptea în Turcia de către o facţiune a armatei este "în mare parte sub control", a declarat sâmbătă dimineaţă prim-ministrul Binali Yildirim la televiziune, relatează AFP şi Reuters. 

"Este o iniţiativă idioată sortită eşecului şi ea este în mare parte sub control", a declarat el telefonic pentru postul NTV, în timp ce serviciile de informaţii turce au evocat "o revenire la normal". 

El a mai precizat că tentativa de lovitură de stat a fost un act de rebeliune al susţinătorilor clericului Fethullah Gulen, care locuieşte în SUA. O organizaţie apropiată de clericul Gulen din SUA a negat orice implicare a acestuia sau a susţinătorilor săi în tentativa de lovitură de stat. 

Yildirim a mai declarat pentru NTV că deasupra Ankarei a fost instituită o zonă de excludere aerienă.

stire in actualizare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.