Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Ce se întâmplă cu dosarul celor şapte violatori din Vaslui

violatorii

La un an după ce au fost condamnaţi definitiv la ani grei de închisoare, cei şapte tineri din Vaslui care au sechestrat şi violat o adolescentă sper la eliberare. Silviu Burada, unul dintre violatorii condamnaţi definitiv în dosarul care a scandalizat opinia publică prin atitudinea sfidătoare şi campania agresivă de denigrare a victimei, solicită rejudecarea dosarului.

Vezi şi: Liderii PNL sunt gata să predea partidul. Negocieri secrete: Cui nu-i convine să plece la Tăriceanu!

Vezi şi: Pleșu îi dă sfaturi lui Iohannis: 'Îi reproşez o neproductivă confuzie...'

Potrivit adevarul.ro, Burada şi tatăl său au înaintat o cale extraordinară de atac la Judecătoria Vaslui, prin care cer revizuirea sentinţei prin care s-a dispus condamnarea lui Burada la 10 ani de închisoare. Cererea a fost înregistrată la Judecătoria Vaslui chiar înainte de anul nou, iar dosarul a fost repartizat, prin sistemul Ecris, aceluiaşi magistrat care a judecat iniţial cazul şi a dispus eliberarea din arest a incupaţilor care şi-au recunoscut faptele. Judecătoarea Georgina Moldovan a formulat cerere de abţinere, care a fost admisă, astfel că dosarul urmează a fi judecat de un alt complet de judecată.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 8 februarie 2017, dată la care judecătorii se vor pronunţa asupra admisibilităţii cererii de revizuire înaintată de Silviu şi Ioan Burada. Potrivit procedurii penale, se poate solicita revizuirea unei sentinţe dacă s-au descoperit probe noi, fapte şi împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate. În cazul admiterii cererii de revizuire, întreg dosarul se rejudecă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.