Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de TEATRU: Cine sunt judecătorii CCR care au votat împotriva lui Tudorel Toader

CCR

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Scorul în CCR a fost de 6 la 3.

Cei trei judecători care au votat împotriva constatării unui conflict sunt Livia Stanciu, Daniel Morar şi Mircea Ştefan Minea.

Prezenţa lui Daniel Morar printre cei trei este una surprinzătoare, fostul şef DNA fiind considerat unul dintre cei mai mari adversari ai Laurei Codruţa Kovesi.

Un episod interesant înainte de pronunţare a fost o negociere între cinci judecători, care a avut loc în toaleta CCR. Cei cinci sunt Valer Dorneanu, Daniel Morar, Petre Lăzăroiu, Mircea Minea și Attila Varga.

Judecătorii CCR au stabilit, în dispozitivul deciziei prin care au constatat conflict între puteri, că preşedintele urmează să emită decretul de revocare a şefei DNA, au precizat, miercuri, pentru STIRIPESURSE.RO, surse judiciare.  Potrivit acestora, calea de urmat pentru ieşirea din conflict este emiterea decretului de către şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.