Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Decizia luată de Olaf Scholz cu privire la taxa pe profiturile excesive ale producătorilor de electricitate

il Mitte
Olaf Scholz

Guvernul german va amâna impunerea planificatei taxe pe profiturile excesive ale producătorilor de electricitate, a anunţat Ministerul Economiei, transmite Bloomberg, conform AGERPRES.

În loc să fie aplicată retroactiv din septembrie, taxa se va aplica de la 1 decembrie 2022 până pe 30 iunie 2023, au informat autorităţile de la Berlin.

Decizia vine după ce grupurile de lobby din energie au criticat planificata taxă, care este destinată să finanţeze o parte din efortul mai amplu de plafonare a preţurilor la gaze şi electricitate pentru gospodării şi companii.

În septembrie, statele membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit impunerea de taxe pe profiturile excepţionale ale firmelor din energie şi au început negocierile privind viitoarele decizii pentru a rezolva criza energiei.

Miniştrii Energiei din UE s-au întâlnit la Bruxelles, unde au aprobat măsurile propuse pentru a ţine sub control creşterea preţurilor la energie, care alimentează nivelul record al inflaţiei şi ameninţă să provoace recesiune.

Pachetul include o taxă pe profiturile excepţionale ale firmelor din domeniul combustibililor fosili, care se va aplica în 2022 şi în 2023, şi o altă taxă pe veniturile excesive obţinute de pe urma creşterii preţului electricităţii de către producătorii de energie care folosesc surse mai ieftine.

Cancelarul german Olaf Scholz anunţase, în septembrie, deblocarea a 200 de miliarde de euro pentru plafonarea preţurilor la energie, în ideea de a veni în sprjinul consumatorilor în contextul inflaţiei, care nu încetează să crească după invadarea Ucrainei de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.