Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de teatru: Fostul consilier al lui Carmen Dan a scăpat de dosarele penale imediat ce a demisionat

Inquam Photos/ Octav Ganea
Valentin Riciu

Situație extrem de ciudată în care află fostul consilier al ministrului Carmen Dan, Valentin Rîciu. Acesta a demisionat din funcție pe 16 ianuarie, fiind vizat în trei dosare penale despre care susține că a aflat din presă. În trei zile după demisie, toate cele trei dosare au fost clasate.

Vezi și: Cum să manânci mai puțin: trucuri pentru a fi mai deștept decât foamea

Valentin Riciu, fost consilier al ministrului de Interne pe domeniul sindical, era vizat în trei dosare penale de înşelăciune, ultraj şi abuz în serviciu. Două dintre dosare se aflau pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în care Valentin Riciu avea calitatea de făptuitor. Un dosar viza săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi a fost deschis după ce Valentin Riciu a fost reclamat că a participat, timp de două zile, la o conferinţă sindicală la Constanţa, însă el a figurat ca fiind prezent prin semnătură la serviciu. Al doilea dosar se referea la infracţiunea de ultraj, după ce Riciu ar fi adresat ameninţări unui alt poliţist. De asemenea, un alt dosar de abuz în serviciu se afla la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 şi a fost deschis după ce o persoană i-a făcut plângere lui Riciu pentru că i-ar fi reţinut abuziv permisul de conducere.

Aflat sub presiunea publică generată de cele trei dosare penale, în contextul în care exista pe agenda publică și scandalul polițistului pedofil, Valentin Rîciu a demisionat din funcția de consilier al Ministrului de Interne, pe 16 ianuarie. A doua zi, pe 17 ianuarie, două dintre cele două dosare au fost clasate, potrivit Antena 3, care a intrat în posesia ordonanțelor de clasare. Al treilea dosar a fost clasare pe 19 ianuarie, potrivit aceleiași surse.

Vezi și: STUDIU fără precedent pe aproape 200 de milionari: Cum își aleg prietenii care îi ajută să evolueze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.