Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în cazul Şova. Decizia s-ar putea anula - VIDEO

senat

Comisia Juridică a Senatului a decis miercuri reluarea în totalitate a procedurii în Cazul Șova. Decizia a fost luată cu 4  voturi pentru, 3 voturi împotrivă, şi o abținere.

Procedura ar putea fi invalidată, potrivit senatorului Mario Oprea, liderul grupului PNL din Senat. Potrivit acestuia, votul nu a fost unul de încuviinţare a propunerii senatorului Ioan Chelaru (de reluare a votului în plen), pentru că nu s-a îndeplinit condiţia de 50% plus 1. Astfel, din 8 senatori prezenţi, 4 au votat pentru, deci doar 50% dintre cei prezenţi.

Vezi şi: DECIZIA senatorilor juriști în Cazul Șova: Procedura se reia in totalitate/ video

"Într-o comisie în care sunt prezenţi 8 parlamentari, cum este cazul de faţă - 8 senatori, o propunere care se face plenului acestei comisii trebuie să întrunească un număr de 5 parlamentari care să voteze pentru această propunere. Altfel, mai puţin de 5 înseamnă că propunerea respectivă, care a fost supusă la vot, a picat. Vom discuta rezultatul acesta la Biroul Permanent şi vom face în aşa fel încât raportul să sune ca atare. Vom vedea, eu de această părere sunt. Într-adevăr, raportul unei comisii este consultativ pentru plen. Plenul este suveran. Dar rezultatul acesta este. Indiferent de numărul voturilor împotrivă, dacă propunerea nu a întrunit majoritate este picată", a declarat senatorul Oprea, pentru stiripesurse.ro.

Vezi şi: SURSE - Cazul Dan Șova dinamitează PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.