Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de TEATRU în dosarul torționarului Ioan Ficior

ion ficior

Ioan Ficior i-a recuzat, miercuri, pe cei trei judecători de la instanţa supremă care judecă dosarul în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, avocatul fostului comandant al Coloniei de muncă de la Periprava motivând că aceştia s-au antepronunţat într-o cauză similară şi astfel şansele lui Ficior să primească o pedeapsă sub 20 de ani sunt foarte mici, relatează Digi24.

Avocatul lui Ficior, Pavel Abraham, a arătat în faţa instanţei că motivul recuzării completului de judecată format din Francisca Vasile, Ionuţ Matei şi Horia Selaru este că acesta a spus anterior că soluţia este previzibilă într-un dosar similar, ceea ce, în opinia sa, reprezintă o antepronunţare.

Klaus Iohannis se consultă cu liberalii. Delegația dominată de foști PDL

Pavel Abraham a arătat că, în condiţiile în care judecătorii s-au antepronunţat, Ioan Ficior are şanse foarte mici să primească o scădere a pedepsei, raportat şi la pedeapsa stabilită într-un alt caz similar, făcând referire la pedeapsa de 20 de ani de închisoare primită în 10 februarie de Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat.

Mutare SURPRIZĂ în PNL: Orban se vrea liderul liberalilor?

Avocatul a mai spus că fiecare cauză are istoria ei şi că erorile trecute nu trebuie reparate de justiţia modernă.

Instanţa a stabilit următorul termen pentru 18 ianuarie 2017, până atunci urmând să se soluţioneze şi cererea de recuzare.

În 30 martie, Ioan Ficior, fostul comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, de către Curtea de Apel Bucureşti. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va da o soluţie definitivă în dosarul lui Ioan Ficior.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.