Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în Senatul SUA - Ajutorul de 40 de miliarde pentru Ucraina, blocat în ultimul moment de un celebru senator

Rand Paul

Într-o rară demonstrație de unitate publică, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, și liderul republican Mitch McConnell au luat cuvântul pentru a face presiuni în vederea adoptării rapide a unui proiect de lege privind ajutorul de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, dar au fost blocați de senatorul republican Rand Paul din Kentucky, care cere modificări ale legislației, potrivit CNN.

În pofida presiunii exercitate de cei doi lideri, Paul a refuzat să-și schimbe poziția, ceea ce înseamnă că Schumer va trebui să ia măsuri procedurale pentru a depăși obiecția sa, ceea ce ar putea dura câteva zile, dar va duce în cele din urmă la adoptarea proiectului de lege privind cheltuielile suplimentare în cursul săptămânii viitoare.

McConnell și Schumer s-au oferit joi să permită un vot asupra amendamentului lui Paul, dar acesta a insistat ca acesta să fie adăugat la proiectul de lege de bază.

Modificarea dorită de Paul ar crea un inspector general special pentru a supraveghea modul în care este cheltuit ajutorul militar acordat Ucrainei. Deputații din ambele partide sunt în general de acord cu această noțiune, dar forțarea unei modificări la proiectul de lege în acest stadiu ar necesita foarte mult timp și ar încetini obținerea ajutorului necesar pentru Ucraina.

"Pachetul este gata de plecare", a declarat Schumer. "Marea majoritate a senatorilor din ambele partide îl doresc. Există acum un singur lucru care ne reține, senatorul din Kentucky împiedică adoptarea rapidă a ajutorului pentru Ucraina, deoarece vrea să adauge în ultimul moment propriile sale modificări direct în proiectul de lege. Schimbarea sa este puternic respinsă de mulți membri din ambele partide."

"Ar trebui să votăm amendamentul senatorului Paul, iar apoi ar trebui să aprobăm suplimentul și ar trebui să o facem astăzi", a adăugat McConnell.

"Jurământul meu este față de Constituția SUA, nu față de o națiune străină și, indiferent cât de mult simpatizăm cu o cauză, jurământul meu este față de securitatea națională a Statelor Unite ale Americii", a declarat Paul în remarcile sale înainte de a se opune trecerii rapide la adoptarea proiectului de lege. "Nu putem salva Ucraina condamnând economia americană".

Schumer a răspuns că "este clar din remarcile senatorului din Kentucky că nu vrea să ajute Ucraina".

"Nu este cazul majorității covârșitoare de aici", a spus Schumer. "Din nou, tot ce va realiza cu acțiunile sale de astăzi aici este să întârzie acest ajutor. Nu să îl oprească".

Tot joi, Paul a blocat adoptarea unui proiect de lege menit să protejeze judecătorii federali și familiile lor de potențiale amenințări prin păstrarea informațiilor lor personale - cum ar fi adresele de domiciliu, informații despre vehicule și alte materiale de identificare personală - din bazele de date și alte înregistrări publice.

Proiectul de lege a fost creat după asaltul asupra locuinței unei judecătoare federale din New Jersey, Esther Salas, al cărei fiu, Daniel, a fost împușcat și ucis de un avocat furios care a apărut în fața ei în instanță.

Paul a declarat că nu se opune legislației, dar a dorit ca aceasta să fie extinsă pentru a include membrii Congresului și, prin urmare, a blocat adoptarea proiectului de lege prin consens unanim.

Senatorul democrat de New Jersey Bob Menendez, care a luat cuvântul pentru a încerca să obțină adoptarea proiectului de lege, a declarat că va colabora cu Paul pentru a adopta un proiect de lege separat care să abordeze preocupările legate de siguranța legislatorilor, dar a spus că adăugarea amendamentului lui Paul ar întârzia adoptarea proiectului de lege de bază și, prin urmare, a refuzat să accepte modificările acestuia.

Acțiunea din sală a avut loc în timp ce dezbaterea se învârte în jurul siguranței judecătorilor Curții Supreme care se confruntă cu proteste la domiciliul lor din partea activiștilor pentru dreptul la avort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.