Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în SUA: Ancheta în cazul generalului Flynn, primul consilier pe securitate naţională al lui Trump, a fost închisă

NBC News
michael flynn

Departamentul de Justiție a anunţat joi, că renunță la dosarul penal împotriva primului consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, generalul Michael Flynn, anunţă AP. Cazul Flynn a fost unul important în ancheta presupuselor legături ale lui Trump cu Rusia, la finalul căreia preşedintele SUA a fost găsit nevinovat.

Este o răsturnare de situaţie uluitoare pentru unul dintre cazurile instrumentate de  procurorul special Robert Mueller. Decizia vine chiar dacă procurorii, în ultimii trei ani, au susținut că Flynn a mințit FBI într-o audiere din ianuarie 2017 despre conversațiile sale cu ambasadorul rus.

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 că a mințit Biroul Federal de Investigații în privința conversațiilor avute cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus la Washington din acea perioadă. Investigaţia se derula în cadrul anchetei mai ample a procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele electorale ruse şi presupusa colaborare a echipei lui Donald Trump cu Moscova.

Oficiali republicani de rang înalt din cadrul Comisiei pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor i-au trimis o scrisoare directorului FBI, Christoper Wray, în care îi cer să reexamineze ancheta care l-a vizat pe Michael Flynn şi să admită "nereguli" comise de Biroul Federal de Investigaţii, relatează site-ul de ştiri Axios.com.

În plus, conform postului Fox News, congresmenii republicani Jim Jordan şi Mike Johnson cer audierea unui misterios agent FBI, Joe Pientka, care a participat în ianuarie 2017 la intervievarea în Casa Albă care a condus la inculparea lui Michael Flynn.

Documente FBI arată că agenţii care s-au ocupat de anchetă aveau obiectivul de a-l face pe Michael Flynn "să mintă" în privinţa contactelor cu oficiali ruşi "pentru a obţine inculparea sau demiterea". Documentele FBI - care conţin note scrise în cadrul interogatoriilor - au fost furnizate Departamentului Justiţiei în cadrul reexaminării cazului Michael Flynn.

Departamentul de Justiţie a transmis că a ajuns la concluzia că audierea lui Flynn de către FBI a fost „nejustificată de ancheta de contrainformații a FBI cu privire la domnul Flynn” și că a fost „realizată fără nicio bază de investigare legitimă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.