Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru la Chișinău - Partid exclus din cursa electorală cu două zile înainte de alegeri, din considerente de securitate națională

facebook.com
alegeri moldova

Comisia pentru Situații Excepționale a exclus Partidul Politic „Șansă” din alegerile locale din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, în cadrul unui briefing de presă, notează unimedia.info.

„Decizia CSE este luată din considerente de securitate națională în condițiile unui război hibrid purtat de Rusia în Moldova. Se anulează înregistrarea concurenților electorali desemnați de către Partidul „Șansă” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023”, a anunțat Recean.

Decizia vine la scurt timp după ce Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a susținut un briefing de presă. Musteața a declarat că sumele alocate de Rusia pentru destabilizarea Republicii Moldova se ridică la circa 1 mlrd. lei.

Totodată, șeful SIS a menționat că „în contextul alegerilor locale s-au identificat activități de influențare a proceselor electorale în scopul promovării interesului statului străin, Federației Ruse prin intermediul acelui grup criminal organizat condus de Ilan Șor”.

Partidul „Șansă” este apropiat de Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”, care se ascunde în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.