Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru la ÎCCJ: O judecătoare din completul lui Dragnea vrea să se pensioneze

iccj

Secţia pentru judecători a CSM urmează să decidă, în şedinţa din 5 martie 2019, asupra cererii de pensionare a judecătoarei Luciana Mera. Aceasta este unul dintre cei cinci judecători ai completului care judecă apelul lui Liviu Dragnea în dosarul în care, la fond, a primit 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Potrivit tragerii la sorţi din decembrie 2018, Liviu Dragnea este judecat în apel de completul de 5 judecători (C5) P2 format din judecătoarele Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Atenţie la acest mineral esenţial pentru sănătate!

Potrivit art. 29^1 din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie "(2) În cazul eliberării din funcţie a unui judecător care face parte din completul de 5 judecători sau a unui judecător supleant, preşedintele ori, în lipsa acestuia, unul dintre vicepreşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie desemnează, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, un judecător sau, după caz, un judecător supleant."

Însă OUG 7/2019 a introdus în Legea 304/2004 o prevedere potrivit căreia "Colegiul de conducere nu va putea adopta Regulamente sau hotărâri prin care să adauge la dispozițiile cuprinse în legi, pe motiv că acestea ar fi neclare sau incomplete." Această prevedere ar putea deschide calea către contestarea Regulamentului ÎCCJ şi prelungirea procesului, după eventuala pensionare a judecătoarei Luciana Mera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.