Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru la Melbourne: Lui Novak Djokovic i s-a anulat viza și nu va putea evolua la Australian Open

enational.ro
Novak Djokovici

Novak Djokovic nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată, anunţă presa internaţională. El poate face apel la această decizie, dar cel mai probabil nu va evolua la Australian Open, transmite news.ro.

Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovici nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia.

Tot miercuri, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a discutat la telefon cu Novak Djokovici, liderul tenisului mondial, care era ţinut de peste 7 ore într-o încăpere de pe aeroportul din Melbourne.

"I-am spus că Serbia este alături de el. Facem tot ce putem ca hărţuirea liderului mondial din tenis să se încheie", a declarat Vucic, conform The Telegraph.

Jurnalistul Oliver Brown de la publicaţia menţionată susţine că sunt şanse mari ca Djokovici să fie nevoit să revină în Serbia. În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia.

Djokovici este în custodia poliţiei de frontieră australiene de peste 7 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după trei ore.

Tatăl sportivului afirmă că fiul său este ţinut captiv.

Jucătorul a ajuns miercuri la Melbourne, unde autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză.

El ar fi urmat să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare. Însă staful său nu a completat corect cererea de viză.

Toţi jucătorii şi personalul de la turneu trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire acordată de un grup de experţi independent.

Djokovici a aterizat pe aeroportul Tullamarine din Melbourne şi aşteaptă o decizie. El nu a vorbit despre statutul său de vaccinare, dar anul trecut a spus că se împotriveşte vaccinării.

Poliţia de frontieră a cerut clarificări de la guvernul statului Victoria cu privire la cererea lui Djokovici, relatează ziarul Age din Melbourne.

Anterior, prim-ministrul Australiei a declarat că vedetei tenisului i se va refuza intrarea în ţară dacă nu oferă dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Scott Morrison a spus că jucătorul de tenis "ar putea fi în următorul avion acasă" dacă dovezile sunt insuficiente.

Deşi el a primit acceptul de a evolua la Australian Open, totuşi jucătorul are nevoie şi de acordul autorităţilor pentru a intra pe teritorul Australiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.