Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Marcel Ciolacu susţine 'reforma' CCR: Judecătorii să nu fi fost membri de partid

Facebook
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, îi critică pe cei care atacă în mod constant Curtea Constituţională, dar se declară de acord cu o "reformă" care să prevadă că judecătorii CCR nu mai pot fi numiţi dintre persoanele care au avut calitatea de membru de partid.

"Statul de drept nu este doar atunci când ne convine. Ori respectăm toţi politicienii statul de drept şi nu mai comentăm deciziile... Deciziile CCR, indiferent că ne plac sau nu, nu se comentează. În momentul în care ataci o decizie, chiar a unei instanţe, ridici suspiciune asupra actului de justiție și în speșiul public începe această fragmentare a societății, unii spun că-s abuzuri... Suntem la 30 de ani de la Revoluţie. Trebuie să existe o linie roşie. Am auzit mult de reforma CCR. Sistemul de numire a judecătorilor este un sistem democratic. Şi în SUA se face la fel şi în Marea Britanie şi oriunde în Europa. Cu adevărat, poate ar trebui impusă o regulă că nu ai voie să fii judecător la CCR dacă ai fost membru într-un partid politic. Este o abordare corectă şi aici ar trebui făcute modificări. Dar nu sistemul de vot prin parlament. Parlamentul, oricât de hulit e el, este pilonul principal al unei democraţii. Cred într-o reformă, dar puse anumite condiţii, să ai în magistratură, să ai o anumită activitate, pot să fie şi avocaţi, dar nu ai fost înregimentat politic niciodată", a declarat Ciolacu, la HotNews LIVE.

Cu referire la faptul că preşedintele CCR, Valer Dorneanu, este fost membru PSD, Ciolacu a remarcat că şi pe vremea preşedintelui Băsescu majoritatea judecătorilor numiţi la CCR erau foşti membri PDL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.