Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru - Se reiau slujbele în biserici

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam dezinfectare biserica

Răsturnare de situație cu privire la slujbe! În Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-ar fi luat decizia să se reia slujbele din biserici. Un anunț ar urma să se facă în cadrul ședinței de guvern.

Vezi și: Planul în 3 pași pentru demiterea Guvernului Orban II - surse

Guvernul va redeschide bisericile, spun surse liberale. Prevederea va fi inclusă în hotărârea de guvern care va fi adoptată în şedinţa Executivului. Marcel Ciolacu a transmis ieri că PSD nu va vota actul normativ dacă Guvernul nu va permite organizarea slujbelor în incinta lăcaşurilor de cult.

Guvernul a decis să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată astăzi, pentru prelungirea stării de alertă, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX. Marcel Ciolacu a pus presiune pe Guvern şi a anunţat că PSD va condiţiona votul pentru prelungire de reluarea slujbelor în interiorul lăcaşurilor de cult.

Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă va fi adoptată în şedinţa Executivului, de astăzi. Surse liberale spun că aceştia au decis să includă, până la urmă, redeschiderea bisericilor pentru organizarea slujbelor în incintă.

PSD mai cere şi redeschiderea restaurantelor, teatrelor. În cazul în care Guvernul nu va face acest lucru, social-democraţii vor veni cu un proiect de lege prin care să forţeze Guvernul să le deschidă.

Guvernul vrea să mai stai sub restricţii alte 30 de zile, dar PSD nu permit mai mult de 15 zile şi vor o „stare intermediară”, nu de alertă.

Săptămâna trecută, Patriarhia Română le-a cerut autorităților „revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult”, cu respectarea regulilor de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente.

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății au stabilit, printr-un ordin comun, câte persoane au voie în biserică în perioada stării de alertă, ce suprafață trebuie să ocupe fiecare credincios și care este distanța socială dintre aceștia în biserică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.