Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru - Un procuror apropiat de Kovesi cere încetarea activității la DNA. Ce decizie va lua CSM

Sigla DNA

Procurorul Florentina Mirică solicită Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea acesteia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, conform agerpres.ro

Pe ordinea de zi de luni a Secţiei se află Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea Florentinei Mirică de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Pe 24 octombrie, Secţia pentru procurori a CSM a constatat încetarea delegării procurorilor Florentina Mirică din funcţia de conducere deţinută în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

AVERTIZARE Ne așteaptă cea mai grea iarnă din ultimii 8 ani! Un ciclon polar aduce fenomene extreme


"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea de drept a delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Florentinei Mirică, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, începând cu data de 23 octombrie", se arată în minuta deciziei. 

În luna iunie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM respingea acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Florentinei Mirică. 

Acţiunea disciplinară fusese formulată pentru săvârşirea abaterii prevăzute de articolul 99 lit.era j) din Legea 303/2004 - "nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii". 

Acţiunea disciplinară în care a fost vizată Florentina Mirică a fost începută în anul 2016. 

Aceasta a fost însoţită în mai multe rânduri la audierile de la CSM de fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

"Eu am venit astăzi doar să o susţin pe colega noastră, este vorba de o cercetare disciplinară, în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI. Am venit doar să îmi susţin colega", declara fosta şefă a DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.