Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DEVASTATOARE pentru Donald Trump: Congresul anunță că are dovezi clare împotriva sa

Vox
Donald Trump

Camera Reprezentanţilor are dovezi privind implicarea preşedintelui SUA, Donald Trump, într-o "schemă de extorsiune" în sensul condiţionării asistenţei militare acordate Ucrainei de investigarea unor adversari politici ai liderului de la Casa Albă, afirmă congresmanul democrat Eric Swalwell.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

"Este important ca preşedintelui să i se respecte drepturile judiciare. Iar dovezile nu sunt concluzii. Avem dovezi suficiente din depoziţiile obţinute pentru a garanta avansarea procedurilor. Este vorba despre dovezi ale unei scheme de extorsiune, prin utilizarea dolarilor plătiţi de contribuabili, pentru a cere unui guvern străin să îl investigheze pe un oponent al preşedintelui", a declarat congresmanul democrat Eric Swalwell, membru al Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, într-un interviu acordat postului CBS.

"Dar este important ca oamenii chemaţi la audieri să ridice mâna dreaptă şi să primească întrebări atât din partea democraţilor, cât şi a republicanilor. Preşedintele va primi aceste lucruri", a precizat Eric Swalwell, conform site-ului Axios.com.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.