Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DEVASTATOARE pentru mișcarea #MeToo dată de JUSTIȚIA americană: condamnarea actorului Bill Cosby pentru hărţuire sexuală a fost anulată

justitie

Curtea Supremă din Pennsylvania a anulat miercuri condamnarea actorului american Bill Cosby pentru agresiune sexuală, pronunţată acum aproape trei ani. În detenţie de atunci, actorul a fost eliberat, potrivit Variety, informează News.ro.

"Condamnările şi pedepsele date lui Bill Cosby sunt anulate şi el trebuie eliberat", a scris înalta jurisdicţie la finalul motivării de 79 de pagini.

Actorul în vârstă de 83 de ani, creator şi star al serialului "The Cosby Show" în anii 1980, a fost condamnat în septembrie 2018 la închisoare pentru că a drogat-o şi agresat-o sexual pe Andrea Constand, o fostă prietenă şi administrator la Temple University pe care a invitat-o la domiciliul său în 2004. El a fost reţinut şi pedeapsa a fost confirmată în apel anul următor.

În decizia sa, Curtea Supremă aminteşte că primul procuror care s-a ocupat de caz a decis să nu-l urmărească penal, determinându-l să depună mărturie într-o procedură în civil intentată de reclamantă. Însă această mărturie a fost folosită împotriva sa în timpul procesului, când un nou procuror a decis relansarea cazului ani mai târziu, notează magistraţii.

Condamnarea, folosită de mișcarea MeToo

Condamnarea lui Bill Cosby a fost considerată drept prima din era #MeToo şi o victorie în lupta contra violenţelor sexuale la care au fost supuse femeile.

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy”.

În perioada 1984 - 1992, în „The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată.

Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului 20.

A fost nevoit să demisoneze

Cosby a scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.