Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură după lovitură pentru partidul lui Trump. Un parlamentar republicat, inculpat oficial

capitoliu

Un membru al Congresului SUA, reprezentant republican al statului California, şi soţia sa au fost inculpaţi marţi de un juriu federal, care i-a acuzat că au deturnat 250.000 de dolari din fondurile de campanie electorală, au anunţat autorităţile americane, relatează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

Duncan şi Margaret Hunter sunt acuzaţi că au delapidat bani timp de şapte ani, pentru a plăti vacanţele familiei în Hawaii şi Italia, tratamente dentare, bilete de teatru şi multe alte cheltuieli fără legătură cu o campanie electorală.

CITEȘTE ȘI: PROTEINA cu rol cheie în funcţionarea memoriei, descoperită de cercetători /STUDIU

Procurorul federal Adam Braverman a declarat într-un comunicat că Duncan Hunter, 41 de ani, şi soţia sa, 43 de ani, sunt acuzaţi că "au sustras în repetate rânduri bani din fondurile electorale ca şi cum ar fi fost vorba despre conturi bancare personale". 

"Reprezentanţii aleşi ar trebui să păstreze încrederea publicului şi să nu abuzeze de poziţiile lor în interes personal", a adăugat el. 

Cuplul urmează să compară joi dimineaţă în faţa unui tribunal federal din San Diego, a anunţat Ministerul Justiţiei într-un comunicat. 

Acuzaţiile împotriva lui Hunter, rezultatul unei anchete federale de un an, se referă la fraudă electronică, falsificarea de dosare, încălcări ale finanţării campaniei şi conspiraţie. 

Procurorii au identificat "zeci de cazuri" între 2009 şi 2016 în care cuplul a folosit fonduri de campanie pentru "cheltuieli personale pe care altfel nu şi le-ar fi putut permite". 

Cuplul a făcut declaraţii false Comisiei Electorale Federale privind cheltuielile, folosind motive false, precum "deplasări de campanie", "cină cu voluntari/contribuabili" sau "carduri cadou".

CITEȘTE ȘI: Medicii propun o alternativă mai sănătoasă: De ce e bine să foloseşti sarea roz de Himalaya .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.