Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru cel mai cunoscut primar PNL: A pierdut un proces împotriva persoanelor cu dizabilităţi - amendă uriaşă

ciocanel judecator

Primăria Timişoara şi edilul-şef, Nicolae Robu, au pierdut definitiv procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde au contestat o amendă aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât vechile mijloace de transport în comun nu au facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi iar noua flotă a serviciului public de transport este încă redusă. "Respinge recursul formulat de reclamanţii Municipiul Timişoara şi primarul municipiului Timişoara împotriva sentinţei civile din 18 noiembrie 2015 a Curţii de Apel Timişoara (...) ca nefondat. Definitiv", se arată miercuri pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În consecinţă, municipalitatea va trebui să achite amenda de 10.000 de lei, conform Agerpres.

Citește și: Achiziție de proporții în sistemul medical: Ce a cumpărat gigantul MedLife

După pronunţarea dată de Curtea de Apel Timişoara, Nicole Robu se declarase nemulţumit, arătând că administraţia sa a luat măsurile care prevăd accesul persoanelor cu dizabilităţi în mijloacele de transport, cumpărând troleibuze şi autobuze noi, iar tramvaiele vechi au fost trimise la recondiţionare completă, cele care au reajuns în transportul public fiind deja dotate şi cu astfel de facilităţi. El mai sublinia atunci că în această situaţie se află toate celelalte oraşe din ţară în care mijloacele de transport în comun sunt învechite.

Citește și: Un colos de pe piața amenință liderii iPhone și Samsung: Ce super-telefoane a lansat astăzi și pe ce mizează

"Am văzut titluri în presă precum 'Robu a fost condamnat definitiv'. A pierdut procesul nu Robu, ci Primăria Municipiului Timişoara. Ce ar trebui să facem noi în această situaţie? Să lăsăm în uz doar mijloacele de transport cu rampe, bătându-ne joc astfel de zeci de mii de timişoreni, prin ritmul inevitabil extrem de jos cu care ar circula mijloacele de transport împuţinate drastic, în condiţiile în care nici aşa nu avem suficiente? Pentru că schimbarea nu se poate face peste noapte, o astfel de investiţie necesitând vreo 200 de milioane de euro", a declarat miercuri seara primarul Nicolae Robu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.