Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru Huawei - Decizia drastică luată de Vodafone

TechNews
Huawei

Echipamentele furnizate de Huawei din vor fi eliminate din reţelele Vodafone de telefonie mobilă din Europa, după ce Marea Britanie a decis să restricţioneze rolul companiei chineze în dezvoltarea 5G, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Am decis acum, ca rezultat al precizărilor Comisiei Europene şi a deciziei Guvernului britanic, să eliminăm Huawei din reţelele de bază de telefonie mobilă", a anunţat miercuri directorul general Nick Read.

"Implementarea acestei decizii ne va lua cinci ani, iar costurile se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro", a precizat şeful operatorului de telecomunicaţii mobile din lume.

Şi grupul de telefonie Orange a anunţat luna trecută că a ales companiile europene Nokia şi Ericsson în calitate de furnizori de echipamente pentru dezvoltarea unei reţele de telefonie mobilă 5G în Franţa.

Comisia Europeană a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă care este rolul pe care îl va juca Huawei în reţelele 5G, rezistând presiunilor venite din partea Washingtonului care ar fi dorit o interzicere totală a echipamentelor furnizate de firma chineză. Potrivit recomandărilor Executivului comunitar statele membre pot să restricţioneze sau să excludă furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.