Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru Liviu Dragnea: Unul dintre apropiaţii acestuia, REŢINUT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Ilie Dragne

Lovitură dură pentru unul dintre apropiaţii şefului PSD, Liviu Dragnea. Acesta a fost reţinut de oamenii legii după ce a fost audiat. Este vorba despre administratorul fermei Salcia din judeţul Teleorman, Ilie Dragne, care a fost audiat joi la Secţia 1 de Poliţie, conform Agerpres.

"Este adevărat că a fost reţinut clientul meu. Nu vă pot oferi mai multe detalii acum. Autorităţile vă vor oferi mai multe relaţii în legătură cu acest caz. Domnul Dragne a dat declaraţii în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate la data când s-a făcut această pretinsă tranzacţie. Discutăm de o singură tranzacţie, de o singură plată. Ori pentru un agent economic din 2013 până în prezent înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale. Din moment ce, în urma a mii de acte examinate, s-a găsit doar această factură de 200 de mii de lei, cred că este de invidiat ", a spus avocata acestuia, Maria Vasii. Aceasta nu îl reprezintă doar pe Ilie Dragne, este şi unul dintre avocaţii liderului PSD, Liviu Dragnea.

"E o factură care nu depăşeşte suma de 200.000 de euro din 2013. Administrator era domnul Ilie Dragne. 200.000 de euro nu e un prejudiciu semnificativ. În perioada când a fost emisă acea factură domnul Dragne nu era la societate. dacă e vreo neregularitate răspund cei de la contabilitate. Nimeni nu i-a anunţat că au această problemă. E imprudentă decizia de reţinere. Procurorul pare echilibrat şi ne-a informat că nu vrea să ceară arestarea preventivă.

Recunosc că nu m-am putut abţine. Dacă ai clar că nu trebuie să fie arestare preventivă nu se justifică reţinerea. Cea de-a doua acuzaţie e hilară. Că şi-a angajat soţia pe 15 milioane. Astăzi doamna Dragne a fost întrebată şi ce a făcut cu cele 15 milioane.", a mai spus Vasii la ROmânia TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Administratorul firmei, Ilie Dragne, ar fi acuzat ca si-a angajat sotia pe un salariu de 1500 lei, susțin surse judiciare.

Citește și: Anunț incendiar făcut de Volkswagen: Ce sumă uriașă oferă șoferilor care doresc să-și schimbe mașina

El a fost chemat la audieri în urma percheziţiilor care au avut loc joi dimineaţa, la ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Conform surselor menţionate, verificările la ferma de porci din comuna Salcia s-au încheiat înainte de ora prânzului.

Citește și: Televiziunile ar trebui să se cutremure! Ce lovitură le pregătește Facebook

Parchetul instanţei supreme a anunţat, joi dimineaţa, că poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe fac percheziţii la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro. Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menţionate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat şi 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Citește și: Olguța Vasilescu face marele anunț! Cum va arăta noua lege a pensiilor și ce corecții se vor face

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unor bunuri şi conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, mai preciza Parchetul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.