Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru Statul Islamic

Jihad ISIS

Liderul grupării Statul Islamic (SI) în Afganistan şi Pakistan a fost ucis într-un tir al unei drone americane în estul Afganistanului, au anunţat autorităţile afgane, relatează AFP şi Reuters.

Moartea lui Hafez Said este o lovitură dură pentru reţeaua extremistă care, deşi se află încă într-un stadiu embrionar în regiune, încearcă să se implanteze durabil în zonă.

Jihadişti se confruntă în provincia Nangarhar, unde a avut loc lovitura aeriană, atât cu serviciile de securitate guvernamentală, cât şi cu insurgenţii afgani, foarte bine înrădăcinaţi în regiune.

Potrivit serviciilor de informaţii afgane, Hafez Said a fost omorât vineri, în timp ce participa la o reuniune cu alte cadre de conducere ale SI. Doi comandanţi afiliaţi jihadiştilor, afiliaţi în trecut talibanilor, care susţin că au fost prezenţi la întâlnire, au confirmat moartea lui Hafez Said. Potrivit acestora, rămăşiţele sale pământeşti au fost îngropate într-un loc ţinut secret imediat după atac.

În total, tirul aerian a provocat moartea a 30 de persoane din ierarhia SI, informează serviciile de spionaj afgane într-un comunicat.

Colonelul Brian Tribus, un purtător de cuvânt al trupelor americane în Afganistan, a confirmat că un tir al unei drone americane a avut loc în această provincie vineri, fără a preciza identitatea persoanelor vizate.

Hafez Said a fost numit în ianuarie la conducerea reţelei extremiste în fruntea SI din 'provincia Khorasan', o regiune care înglobează Agfanistanul, Pakistanul şi anumite zone din ţările limitrofe.

Între timp, numeroşi combatanţi talibani au dezertat şi s-au alăturat jihadiştilor SI din zonă, notează AFP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.