Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ dură pentru Vodafone de la magistraţi: Compania va înregistra PIERDERI semnificative, după obligaţia de a MODIFICA toate contractele

vodafone

Lovitură dură pentru Vodafone România! Curtea de Apel București (CAB) a respins, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, apelul înaintat de companie împotriva unei hotărâri a Tribunalului București (TB).

Citeşte şi: Gerul năpraznic DĂ PESTE CAP examenul de Bacalaureat: Anunţ de ULTIM MOMENT de la Ministerul Educaţiei

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti hotărâseră, în noiembrie 2015, ca operatorul de telefonie mobilă să elimine mai multe clauze abuzive legate de despăgubirile pe care clienții trebuie să le achite companiei dacă reziliază contractele înainte de expirarea duratei minime a acestora, scrie Profit.ro.

Operatorul va înregistra pierderi semnificative după decizia magistraţilor, Vodafone România fiind nevoit să refacă toate contractele şi să elimine din ele obligația clientului de a plăti “o despăgubire în cazul încetării contractului înainte de expirarea duratei minime contractuale” și paragrafele conform cărora clientul declară, la încheierea contractului, că “a citit, a înțeles și a acceptat clauzele cuprinse contract”.

De asemenea, operatorul trebuie să elimine prevederile din contract care fac referire la modul de calcul al prejudiciului cauzat, durata minimă contractuală și numărul de luni rămase până la expirarea duratei minime contractuale.

Citeşte şi: Prognoză de COŞMAR: Directorul ANM anunţă cu ce temperaturi EXTREME ne confruntăm în următoarele zile - HARTA

Într-o hotărâre similară, CAB a constatat în octombrie 2017 că RCS&RDS a inserat clauze abuzive în contractelor de abonament, faptă al cărei caracter contravențional a fost constatat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în iunie 2015. Hotărârea este definitivă și irevocabilă.

​De asemenea, instanța a constatat și la Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), în februarie 2016, că operatorul a introdus o clauză abuzivă în contractele de abonament. Operatorul a atacat decizia la instanța superioară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.