Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură GREA pentru clienții a două mari bănci din România

secret bancar

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a pierdut pe fond un proces cu Bancpost și un altul cu OTP Bank, în care denunța mai multe posibile clauze abuzive din contractele de credit ipotecar încheiate de cele două bănci înainte de 2010. Autoritatea poate ataca cu apel decizia luată de Tribunalul București.

Juriștii ANPC nu au reușit să convingă magistrații Tribunalului București că în unele tipuri de contracte de credit ipotecar încheiate de Bancpost și OTP Bank există clauze abuzive. Cele două bănci utilizau înainte de 2010 prevederi care le dădeau dreptul să modifice unilateral rata dobânzii, iar în cazul Bancpost și nivelul comisioanelor și taxelor.

Din octombrie 2013, ANPC a căpătat puteri sporite în intervenția împotriva clauzelor abuzive. Potrivit legii 193/2000 modificată, Autoritatea poate constata existența unor clauze abuzive în contracte, caz în care este obligată să ceară Tribunalului eliminarea prevederilor neconforme din toate contractele profesionistului de acel tip, scrie profit.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.