Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ GREA pentru DNA: Comisia juridică a respins solicitarea procurorilor în cazul Bejinariu

Inquam Photo / Octav Ganea
Inquam Eugen Bejinariu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins miercuri solicitarea procurorului general cu privire la cererea de încuviinţare a urmăririi penale a social-democratului Eugen Bejinariu, au declarat surse din cadrul comisiei.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act luni de scrisoarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la deputatul PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin care se revine asupra unei solicitări mai vechi referitoare la încuviinţarea urmăririi penale a acestuia pentru abuz în serviciu, anunță Agerpres.

Citește și: Borcea a făcut LUMINĂ în fața instanței: Prima declarație despre relația cu judecătoarea Terceanu

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că s-a decis prin vot ca în cazul Eugen Bejinariu comisia să recomande plenului să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală.

"Cu 16 voturi pentru, 7 voturi împotrivă şi o abţinere, comisia recomandă plenului să nu voteze cererea de urmărire penală, întrucât solicitarea este pentru infracţiunea 13, indice 2, din legea 78/200, infracţiune care nu exista la data comiterii faptei. În articolul 3 al Codului penal legea penală se aplică infracţiunilor săvârşite în timpul cât ea se află în vigoare. Ea a intrat în vigoare cam pe 2 decembrie 2004, faptele sunt comise până în octombrie 2004", a declarat Nicolicea la Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.