Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru Donald Trump: Congresul SUA, decizie radicală în privința anchetei de la alegeri

CNN
trump

Fiul cel mare al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump Jr., va depune public mărturie în Congres în faţa parlamentarilor care anchetează asupra unei eventuale înţelegeri secrete cu Rusia în timpul campaniei tatălui său în 2016, a afirmat senatoarea democrată Dianne Feinstein, citată de AFP.

Citește și: VIDEO - Imagini APOCALIPTICE la Timișoara: furtuna DEVASTATOARE care a ucis cinci oameni

"Va fi în această toamnă, ştiu asta", a declarat duminică dimineaţă Dianne Feinstein într-un interviu acordat canalului CNN, confirmând prima audiere publică a unui membru al familiei lui Donald Trump în legătură cu Rusia. 

"Don Jr." a mai petrecut cinci ore, cu uşile închise, pentru a răspunde la întrebările anchetatorilor din cadrul Comisiei juridice a Senatului, la 7 septembrie. 

Ginerele preşedintelui, Jared Kushner, a dat şi el explicaţii, cu uşile închise, în iulie, mai multor comisii parlamentare. 

Congresmenii vor însă ca diferiţii protagonişti să explice în public şi sub jurământ contactele lor cu ruşii înainte şi după alegerile din noiembrie 2016. 

Toţi au respins orice înţelegere secretă cu Moscova, afirmând că au fost discuţii banale sau fără importanţă în cadrul campaniei electorale. 

Pentru fiul lui Trump, coordonator şi el al afacerilor familiei, o anumită întâlnire îi interesează pe anchetatori. În iunie 2016, s-a grăbit să primească la Trump Tower o avocată venită de la Moscova şi care i-a fost prezentată ca "avocata guvernului rus", Natalia Veselniţkaia, capabilă să ofere informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton. 

În cele din urmă, întâlnirea s-a încheiat fără vreun rezultat, s-a apărat el. Cu toate acestea, anchetatorii vor să ştie dacă tatăl lui era la curent cu ceea ar putea fi o tentativă de înţelegere secretă. 

Audierea parlamentară nu a fost anunţată oficial de comisie, controlată de republicani. Dacă Donald Trump Jr. refuză invitaţia să depună mărturie, Congresul ar putea să îi trimită o citaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.