Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru Donald Trump: un miliardar din cercul său de apropiați, arestat pentru lobby în favoarea altei țări

smartradio.ro
donald trump

Un aliat miliardar al lui Donald Trump, Thomas Barrack, care a prezidat fondul pentru inaugurarea fostului preşedinte, a fost arestat marţi sub acuzaţia că a făcut în mod ilegal lobby în favoarea Emiratelor Arabe Unite (EAU) în administraţia de la Casa Albă, transmite Reuters.

Barrack şi alţi doi inculpaţi sunt acuzaţi că nu s-au înregistrat ca lobbyişti şi că şi-au folosit influenţa pentru a promova obiectivele de politică externă ale EAU în Statele Unite, informează News.ro.

"Inculpaţii au valorificat în repetate rânduri prietenia şi accesul lui Barrack la un candidat care a fost ales în cele din urmă preşedinte, oficiali de înaltă campanie şi oficiali guvernamentali şi mass-media americană, pentru a avansa obiectivele politice ale unui guvern străin fără a dezvălui adevăratele lor loialităţi", a declarat un oficial al Departamentului de Justiţie al SUA, Mark Lesko, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Barrack este suspectat că a minţit în mod repetat în timpul unei audieri la FBI cu privire la relaţiile sale cu EAU.

Acesta nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Barrack, în vârstă de 74 de ani, este un aliat vechi al lui Trump şi fondatorul marii firme de capital privat Colony Capital. Miliardarul a renunţat la funcţia de director general al Colony Capital în 2020. În aprilie, a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al firmei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.