Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru Lidl, care generează un precedent și lovește la temelia politicii magazinului

mediafax
LIDL

Iepuraşii de ciocolată de la Lindt & Spruengli, înveliţi în poleială, merită protecţie împotriva produselor care îi copiază, a decis joi cea mai înaltă instanţă din Elveţia şi a ordonat retailerului german Lidl să nu mai vândă un produs similar în Elveţia şi să-şi distrugă stocul rămas, conform Reuters.

Lidl este recunoscut în piață drept un retailer care oferă produse asemănătoare cu cele ale unor branduri consacrate, dar la un preț mai mic, informează News.ro.

Sondajele transmise de Lindt au arătat că iepuraşul de Paşte al lui Lindt este bine cunoscut publicului, a spus tribunalul federal, adăugând că cele două produse ar putea fi confundate, chiar dacă există unele diferenţe între ele.

Acesta a anulat decizia emisă de un tribunal comercial elveţian împotriva Lindt şi în favoarea a două unităţi elveţiene ale Lidl anul trecut şi a dispus ca Lidl să-şi distrugă inventarul de iepuraşi de ciocolată.

„Distrugerea este proporţională, mai ales că nu înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui distrusă”, conform unui rezumat al verdictului.

Producătorul de ciocolată premium elveţian Lindt a purtat multe bătălii în instanţă de-a lungul anilor pentru a-şi proteja iepuraşul de ciocolată de Paşte, unul dintre cele mai vândute produse ale companiei, de când i s-a acordat statutul de marcă înregistrată de către UE în 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.