Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru România: șansele pentru aderarea la spațiul Schengen scad DRAMATIC

schengen

Coaliția de guvernare de centru-dreapta din Olanda, condusă de premierul Mark Rutte, ar putea pierde majoritatea în Senat după alegerile regionale de miercuri, în timp ce formațiunea populistă și eurosceptică Forumul pentru Democrație (FVD) este în ascensiune, potrivit rezultatelor parțiale.

Citește și: Riscuri URIAȘE pentru Klaus Iohannis, în cazul unui referendum: președintele poate deschide Cutia Pandorei/ANALIZĂ

Pentru România aceasta ar fi o lovitură foarte grea. Olanda este țara care se opune cel mai puternic aderării țării noastre la spațiul Schengen, iar dacă euroscepticii vor ajunge la putere, atunci șansele noastre scad dramatic.

Urmând exemplul președintelui american Donald Trump, liderul formațiunii eurosceptice, Thierry Baudet, se opune imigrației și a enunțat principiul naționalist "Olanda Prima", informează Mediafax.

Mai mult, Baudet a afirmat că atacul armat de la Utrecht, comis luni de un bărbat turc, este rezultatul politicilor guvernamentale în ceea ce privește imigrația. Mai multe partide olandeze și-au suspendat campaniile electorale în urma incidentului armat, soldat cu trei morți, informează postul Euronews.

Forumul pentru Democrație (FVD) și Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD, centru-dreapta), formațiunea premierului Rutte, ar urma să obțină același număr de mandate în Senat, potrivit rezultatelor parțiale.

Comisia electorală olandeză urmează să anunțe rezultatele finale pe data de 25 martie.

Senatul olandez are rolul de a evalua măsurile adoptate de Camera Reprezentanților, camera inferioară a Legislativului de la Haga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.